Estratificación
dos produtores de leite |
A
estratificación da mostra das explotacións gandeiras determínase polo tamaño
das mesmas, medido pola cota láctea que posúan. Entre os anos 2007 e 2009 a
estratificación empregada foi a seguinte:
Dende o
ano 2010 a estratificación empregada pasa a ser a seguinte:
A estratificacion ben sendo unha clasificacion do sector segundo o tamaño das explotacions, e dito tamaño establecese segundo o nivel de cota que teñen adxudicado. Finalmente cabe destacar que, a diferenza dos datos presentados na anterior publicacion, os datos presentados neste momento só estan a nivel Galicia e non a vivel Galicia e provincias, e tódolos datos foron extraidos da paxina web da conselleria de medio rural e mar, pertencente a Xunta de Galicia. A continuacion espoñense as taboas dende o 2007 ó 2011.
|
Como ben se pode observar nas taboas e como se dixo anteriromente na clasificacion, os prezos estan clasificados segundo os meses e os seis estratos, tamen hai clasificacion de catro estratos pero ímonos centrar na actual que son seis, tamen segundo o prezo base e o total das primas que xa foron aclarados na anterior publicacion, pero sem embargo nos anos 2010 e 2011 xa xorde unha clasificacion mais exacta segundo a materia graxa, bactereoloxia, etc, e dicir, materias primas. No ano 2011 só temos datos ate Xuño. Cabe destacar tamen nos anos 2010 e 2011 tamen se nos mostra un prezo ponderado dos estratos, e dicir, unha media dos seis estratos.
Brais Caamaño Blanco
No hay comentarios:
Publicar un comentario